Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI

Knapperige tempé

Tempé of tempeh is een feestje voor je microbioom (darmbewoners). Het wordt gemaakt van geweekte en gekookte sojabonen. Hierna worden ze behandeld met de schimmel Rhizopus Oligosporus. Oorspronkelijk wordt tempé veel... Lees verder

Hollandaise saus

Een klassieker, simpel, onweerstaanbaar lekker en (met mate) hartstikke gezond. Hollandaise saus heeft een hele hoge voedingswaarde door de eidooiers die gebruikt worden. Door de roomboter heeft het veel smaak én veel... Lees verder

Simpele spitskool

Ik maak dit super simpele en snelle gerechtje vaak als lunch, maar je kunt er net zo goed mee ontbijten of avondeten. Qua toppings kun je helemaal los gaan en dat maakt het ook zo leuk. Ik maak het soms klaar met geitenkaas... Lees verder

Groente ei taartje

Ik ben gek op hartige taarten en ik ben gek op dingen die maken die je goed kan bewaren/mealpreppen. Dit is dus het beste van deze twee werelden. Een super eenvoudig recept, je hebt alleen even wat geduld nodig. Ik... Lees verder

Kabeljauw in tomatensaus

Vis uit de oven is sowieso iets wat ik heel graag maak. Ik hou niet zo van gebakken vis (en de rotzooi die erbij komt kijken) en maak het vaak in de oven klaar met boter en citroen. Door de vis in de tomatensaus te stoven... Lees verder

Carrotcake ontbijt taart

Heb je een keer wat meer tijd voor een ontbijtje? Dan is dit gerecht echt een aanrader. Het kost je even wat tijd (vooral de oven eigenlijk 😉) maar dan heb je ook echt iets lekkers en gezonds, voor meerdere dagen eventueel. De... Lees verder

Groente brood

Ik hou ervan, brood gemaakt van groente. Je kunt er eigenlijk verschillende soorten groente en meel in verwerken en spelen met de ingrediënten. Het brood is natuurlijk hartig en ik vind het daarom ook het lekkerste met... Lees verder

Boerenkool frittata

Veel boerenkool in de moestuin betekent creatief zijn met boerenkool, zo ontstond dit lekkere recept. Ik maak de frittata ook met zoete aardappel zodat het meteen een lekker en compleet lunchgerecht is. Maar dat kun je natuurlijk... Lees verder

Frisse Zuurkool salade

Zuurkool is gefermenteerde witte kool: door het fermentatieproces zit het bomvol goede bacteriën die heel goed zijn voor je darmen. Het eten van rauwe zuurkool zorgt ervoor dat er meer goede bacteriën in je darmen komen... Lees verder

Wil je meer weten, neem contact op