Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI

Bloemkoolcurry

Dit recept laat maar weer een zien hoe veelzijdig bloemkool is. Bloemkool past heel goed in een curry gerecht omdat het een lekkere bite heeft. Je kunt de kikkererwten heel makkelijk vervangen voor kip of gamba’s als je geen zin hebt in vegetarisch.

Pompoenbrood

Ik heb in dit recept een keer gekozen voor kastanje meel. Het is meel dat gemaakt wordt van kastanjes en het heeft een licht nootachtige smaak en geur.
Het meel past goed in zoete en hartige baksels en eigenlijk heel veelzijdig en lekker. Het past perfect in herfstige en winterse gerechten en is ook nog eens glutenvrij

Teff pannenkoek

Teff is een oergraan. Het is nog relatief onbekend in Nederland. Zonde eigenlijk want het is hartstikke lekker en enorm voedzaam. Ter vergelijking met andere granen heeft teff veel meer voedingswaarde. Het is een goede bron van vezels, mineralen, vitaminen en eiwitten.

Bietenburgers

Bieten is een van mijn lievelingsgroente, omdat ze super veelzijdig zijn. Je kunt ze namelijk verwerken in een smoothie, in een salade, grillen, en nog veel meer. Zoals hier in deze bietenburgers. Je kunt van deze burgers ook meteen een dubbel recept maken, en de rest in de vriezer doen.

Zuurkool schotel

Deze schotel is heerlijk, en gegarandeerd een succes. Door de zuurkool niet te koken maar direct aan de pan toe te voegen heb je meer behoud van de gezonde bacteriën in de zuurkool, een superfood voor je darmen!

Spring rolls

Spring rolls

Niet zo´n knappe foto, maar wel heel lekker en ook nog eens leuk om te doen. ik dook afgelopen week samen met de kinderen de keuken in om een heerlijke zomerse lunch te maken, boordevol groente en eiwitten. We sneden eerste de groente en legden alles klaar en daarna rollen maar.

Courgette soep

Courgette soep

Ik had na het warme weer last van meeldauw in mijn courgette planten in mijn moestuin. Vervelend, want de planten groeiden daardoor niet goed en ik had niet zo’n mooie oogst als dat ik zou willen. Toch hadden we na de vakantie een paar mooie courgettes, net als deze joekel die iets te lang heeft gelegen oeps!

Noten-teff pap

Noten-teff pap

Teff is een oergraan. Het is nog relatief onbekend in Nederland. Zonde eigenlijk want het is hartstikke lekker en enorm voedzaam. Ter vergelijking met andere granen heeft teff veel meer voedingswaarde. Het is een goede bron van vezels, mineralen, vitaminen en eiwitten.

Witte asperges

Witte asperges

Asperges, het witte goud!

Ik ben er gek op, jij ook? Ze staan in deze tijd van het jaar dan ook regelmatig op het menu bij ons thuis. Hoewel ik ze op de klassieke wijze fantastische vindt, was ik op zoek naar een keer iets anders, zo is dit recept ontstaan.

Bloemkool steak met kippendij

Bloemkool steak met kippendij

De inspiratie voor dit heerlijke gerecht heb ik van Instagram. Ik vind het heerlijk om foto’s en filmpjes van gerechten te bekijken. Als ik dan eenmaal iets uit ga proberen dan geef ik hier wel altijd mijn eigen draai aan.

Wil je meer weten, neem contact op