Tarieven vergoedingen dietiste DQA

Wat kost een consult?

Alles wat je moet
weten over
tarieven en vergoedingen

Wil je meer weten, neem contact op

Lees hier alles over

Tarieven en vergoedingen

De diëtist heeft contracten met (de meeste) zorgverzekeraars. Dit betekent dat de diëtist de rekening voor je declareert. Deze wordt vervolgens vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt eerst verrekend met het eigen risico. Vanuit de basisverzekering heb je recht op 3 contacturen met de diëtist, deze kun je samen vrij in vullen. Dit komt neer op ongeveer een intake consult en drie vervolgafspraken. De prijzen voor consulten en advies worden bepaald door de verzekeraar.

Soms wordt er vanuit de aanvullende verzekering ook nog dieetadvisering aangeboden, maar dit verschilt per verzekering. In dat geval heb je recht op een gratis consult.

Je kunt de kosten ook zelf betalen en later declareren bij je verzekeraar. Indien u zelf betaald, worden voor consulten en advies de volgende kosten in rekening gebracht.

Consult per kwartier: € 20,-
Intake consult + persoonlijk advies€ 120,-
Vervolgconsult lang (online)€ 40,-
Kort (online) consult/telefonisch consult€ 20,-
Whatsapp / Mailcontact€ 0,-
Niet nagekomen afspraken€ 20,- per kwartier

Ketenzorg
Ben je bekend met diabetes mellitus type II, (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of COPD en kom je hiervoor regelmatig bij de huisarts of praktijkondersteuner? Dan gaat de dieetbehandeling als onderdeel van ketenzorg niet ten koste van het wettelijk eigen risico en heb je recht op meer vergoeding dan de standaard 3 uur vanuit het basispakket. De declaratie verloopt dan via het samenwerkingsverband. Bij deze vorm van zorg word je door één team geholpen rondom je ziektebeeld, wel zo fijn.

Samenwerkingen
Om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren werken onze diëtistes samen met huisartsen, fysiotherapeuten, osteopaten en andere diëtistes.

AANMELDEN