Werkwijze consult verwijsbrief
Dietist aanmelden kwaliteit onderzoeken
Dietiste Kinderdietiste

Zo werken wij

Een consult kan bij ons in de praktijk, bij je thuis als je niet in staat bent om naar ons toe te komen, of online. Je kiest voor de oplossing waarbij je je prettig voelt. Al deze opties kun je bespreken tijdens het maken van een afspraak. De diëtist stelt met jou samen een persoonlijk behandelplan op. Dit plan past bij je hulpvraag, bij je gewoonten, behoeften en leefstijl.

Eerste consult
Tijdens het eerste consult wordt gewerkt aan de vertrouwensband tussen jou en de diëtist. Samen wordt de hulpvraag duidelijk gemaakt en eventueel wordt de verwijsbrief besproken. Ook worden er wanneer nodig metingen gedaan zoals gewicht, lengte, tailleomvang en vetmassa. Het eerste consult zal ongeveer 60 minuten duren. De inhoud van het gesprek zal afhangen van je wensen en vragen. Alleen na een goede kennismaking kan de diëtist je echt een persoonlijk advies geven. De diëtist zal je na het gesprek een passend advies geven. Dit zal binnen vijf werkdagen naar je toe gemaild worden en bestaat uit de opgemaakte doelen en een voedingsadvies. De diëtist kan, als je dat wilt, een rapportage sturen naar je huisarts.

Vervolgconsult
Tijdens het vervolgconsult wordt besproken hoe het gaat. Eventueel worden er metingen gedaan, maar dit is niet het belangrijkste. Waar loop je tegen aan? Zijn de adviezen makkelijk toepasbaar in de praktijk? Samen wordt er gekeken hoeveel vervolgconsulten nodig zijn. Een vervolgconsult duurt ongeveer 30 minuten.

Verwijsbrief
Uiteraard ben je ook welkom bij de diëtist zonder verwijsbrief. Wanneer je een verwijsbrief hebt van de huisarts, neem deze dan mee naar het eerste consult. De diëtiste zal samen de verwijsbrief doornemen. Als de dieetbehandeling is afgerond kan de diëtist een eindrapportage sturen naar de huisarts of verwijzer.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande? Maak dan snel een afspraak via het contactformulier of de aanmeldknop. Wil je liever eerst nog wat meer informatie? Dat kan, voel je vrij om te appen, mailen of bellen naar ons, we helpen je graag verder.

Kwaliteit
DQA DIETIST waarborgt de kwaliteit van de zorg en is daarom aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) en Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Daarnaast zijn we lid van de vakvereniging Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Erika is daarnaast ook lid van het Netwerk Orthomoleculair Diëtisten.

Kwaliteitsregister paramedici erika schot dietiste
Nederlandse vereniging voor dietisten DQA Erika Schot
Netwerk Vignet Dietiste Erika
logo mbog
Wat is orthomoleculaire geneeskunde nou precies? Bekijk het in deze video van het MBOG!

Verhindering
Bij verhindering dient een afspraak minimaal 24 uur van te voren worden afgezegd, dit kan zowel persoonlijk, telefonisch als per e-mail. Mocht dit worden nagelaten, dan brengt de praktijk de kosten in rekening. Hierop krijgt u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Onderzoeken
Soms is het nodig om aanvullend onderzoek te doen. Hierbij kun je denken aan bloed, speeksel, urine of ontlasting onderzoek. De meeste onderzoeken kunnen via de huisarts aangevraagd worden. Als de huisarts niet mee werkt of als er onvoldoende onderzoek gedaan is, dan heeft de praktijk een samenwerking met een zelfstandig laboratorium. Dat betekent dat het mogelijk is om onderzoeken direct via dat laboratorium te laten verrichten, de kosten zijn hierbij natuurlijk voor eigen rekening.

Lees hier verder voor tarieven & vergoedingen