Dietist-Erika-Schot-voedingssupplementen

Een goede gezondheid begint in de darm

Heb je darm gerelateerde klachten? Dan is een ontlasting onderzoek echt iets voor jou

Wil je meer weten, neem contact op

Waarom een ontlasting onderzoek zinvol is?

Ben jij altijd benieuwd geweest naar de binnenkant van jouw darmen? Dan is dit echt iets voor jou. Je loopt al jaren met vervelende en/of ernstige darmklachten rond, hebt buikpijn, huiduitslag, gaat meerdere keren per dag naar de toilet, je bent vermoeid en je hebt nergens meer zin in… lees dan snel verder!

Voor wie?

Voor iedereen met darm gerelateerde klachten die nu eens echt inzicht wilt! Loop je al jaren te tobben met vervelende klachten van je buik, en kom je maar niet verder? Dan is dit iets voor jou!

Met dit onderzoek krijg je een heel compleet beeld met feitelijke informatie. Alleen met deze uitgebreide informatie kun je een goed persoonlijk advies krijgen en er eindelijk eens achter komen waar jou klachten vandaan komen.

Ben jij bereid om grote stappen te nemen en echt iets te veranderen aan je leven?

Dit is een uitgebreid onderzoek dat waardevolle informatie geeft. De onderzoeken kunnen eventueel naar persoonlijke wens worden aangepast. Lees hieronder alles over de verschillende mogelijkheden.

Het darmonderzoek zegt iets over hoe gezond jouw darmbacteriën zijn, en of ze in balans zijn. Daarnaast geeft het ook duidelijkheid of er sprake is van een Leaky Gut, een voedingsintolerantie, een candida of misschien wel een parasitaire infectie? Er kan van alles aan de hand zijn.

Energetica-orthomoleculair-dietist
1.Basisscreening darm (feces)

Deze basisscreening is de basis van het onderzoek. Het is een uitgebreid feces onderzoek waarin bepaalde parameters uit de darm worden bepaald. 

Hierin wordt gekeken naar:

Q Je krijgt een uitgebreide intake om je goed te leren kennen. Wat zijn de klachten precies, hoelang speelt het al en waarom heb je deze klachten?

Lees verder…

2.Vetzuurprofiel (darm)

De korteketenvetzuren spelen een belangrijke rol in de darmgezondheid. De korteketenvetzuren 
azijnzuur (acetaat), propionzuur  (propionaat) en boterzuur (butyraat) worden gevormd door de darmbacteriën. Bij een gezonde darm worden namelijk de voedingsvezels gefermenteerd tot korteketenvetzuren.

Een goede verhouding is belangrijk maar

Lees verder…

3.Parasitologie (feces)

Parasieten zijn nare beestje die we niet in onze darm willen hebben. Helaas hebben we er steeds meer mee te maken. Waar je vroeger alleen parasieten kreeg in een ver land, kun je ze tegenwoordig net zo makkelijk hier oplopen. Parasieten kunnen chronische ontstekingen veroorzaken en zorgen voor een sterke verstoring van jou darmmicrobioom. De klachten zijn vaak wisselend en periodes

Lees verder…

4.Helicobacter Pylori (feces)

De Helicobacter Pylori is een ellendige bacteriën die kan overleven in onze zure maag. Onze maag is bedekt met een dikke laag slijmvlies. In dit slijmvlies zitten klieren de maagzuur produceren. Dit sap bestaat uit zoutzuur en enzymen voor de spijsvertering. Het zoutzuur dood de bacteriën die we met ons voedsel binnenkrijgen en zorgt ervoor dat spijsverteringsenzymen geactiveerd worden.

Lees verder…

5.Histamine (feces, histamine testkit)

Histawatte? Histamine is een belangrijke lichaamseigen stof. We kunnen niet zonder deze stof, maar histamine kan voor veel mensen ook erg vervelende klachten geven. De stof komt voor in ons lichaam maar ook in onze voeding

Lees verder…

6.Sibo (urine)

SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) is een overgroei aan bacteriën in de dunne darm. De aandoening komt vaak voor bij mensen met het prikkelbaar darmsyndroom en andere onderliggende ziektes. Het ontstaat meestal wanneer de doorgang

Lees verder…

7.Omega 3 index (bloed)

De laatste tijd komt er steeds meer onderzoek dat vooral de verhouding tussen de omega 3 en 6 verzuren goed moet zijn. Terwijl we vroeger te horen kregen dat alle onverzadigde vetzuren gezond zouden zijn en de verzadigde ongezond.

Lees verder…

8.Prescreening uitgebreid (bloed)

Met dit onderzoek kunnen we aantonen of er sprake is een voedingsintolerantie of allergie. In alle slijmvliezen (dus ook in de darmen) zit onze afweer. Wanneer er een pathogeen of allergeen wordt gesignaleerd dan krijgen we een immuunrespons als (s)lgA.

Lees verder…