Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Eenvoudig - Diner - Snel - Kidsproof

Rog vleugel uit de oven

Ik maak mijn vis altijd graag in de oven klaar. Ik vind dit een makkelijke en schone manier, want ik hou niet zo van al dat gespetter in de keuken en dat krijg je al snel van bakken. Vaak gebruik ik dezelfde tactiek en die manier kun je voor heel veel vis gebruiken. Experimenteer dan vooral ook met jouw favoriete vis.

Rog is veruit mijn lievelingsvis. Vandaar dat ik in dit recept kies voor rog. Het heeft zo’n uitgesproken lekkere smaak en textuur, niet normaal. Ik heb het geluk dat er een goede viswinkel in de buurt zit, want rog moet wel super vers zijn. In het kraakbeen zit een stofje dat tijdens het verouderen ammoniak afgeeft en dit zorgt geleidelijk voor een mindere smaak. Het vlees moet roze zijn, dan is de rog echt vers. Hoe witter het vlees, hoe ouder de rog. In de rog vleugel zit een plat kraakbeen stuk wat ook nog eens heel makkelijk schoonmaakt. Als de rog vleugel gaar is, kun je de vis er zo vanaf schuiven.

Je kunt er ook nog voor kiezen om in dezelfde schaal wat groente mee te bakken, bijvoorbeeld groene asperges, pastinaak of venkel. Gegarandeerd succes!

Ingrediënten

 • Verse rog vleugel of andere vis
 • Roomboter in klontjes
 • Citroen in plakjes
 • Peper en zeezout
 • Dragon of andere verse kruiden zoals peterselie

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Neem een ruime ovenschaal.
 3. Was de vis en dep goed droog. Knip eventuele rafelige randjes eraf.
 4. Bestrooi de vis royaal met peper en zeezout.
 5. Leg onderin de ovenschaal plakjes citroen en verse dragon.
 6. Leg de vis erop.
 7. Bedek de vis met plakjes citroen, dragon en klontjes roomboter.
 8. Zet de vis voor ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Lekker met een frisse, groene salade en eventueel gebakken (zoete) aardappeltjes met zelfgemaakte mayo!