Zelfgemaakte mayo is niet alleen veel lekkerder, het is ook nog eens veel gezonder. Er wordt in dit recept gebruik gemaakt van olijfolie in plaats van zonnebloemolie. Olijfolie is een veel gezondere olie, vol met omega 9 vetzuren. Je zou ook avocado olie kunnen gebruiken, dit is ook erg lekker en gezond. In zonnebloemolie zit omega 6 en dat krijgen we al meer dan genoeg binnen. Dit zit namelijk in veel voorverpakte voedingsmiddelen. Ik schreef er al eerder een blog over, die lees je hier.
Je hebt een schone pot nodig, het is handig om het in dezelfde pot te maken als waar je het in wilt bewaren. Je staatmixer moet er precies inpassen.
Ingrediënten
- 1 heel vers ei
- 1 el citroensap
- 1 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- ½ tl (keltisch) zeezout
- 250 ml milde olijfolie
Let op! De ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Hoe maak je het?
- Breek het ei boven een pot waar je staafmixer precies in past.
- Voeg daarna citroensap, appelazijn, mosterd, zout en olijfolie toe.
- Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.
- Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.
- Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise. Let op, dit is heel kort!
- Klaar; om elke dag te gebruiken.
- Je kunt de mayonaise ongeveer een week bewaren in de koelkast.