Recept voor 2 personen
Coleslaw staat regelmatig bij ons op het menu. Je kan het eten als lunch, maar het is ook heel lekker bij een goed stuk vlees of vis. Super veelzijdig dus. Het is ook een ideale salade om je koelkast leeg te maken. Heb je een halve komkommer over? Dat kan er bijvoorbeeld prima doorheen.
Ik maak in dit recept gebruik van kokos aminos. Heb je dit niet? Dan kun je dit 1 op 1 vervangen door sojasaus. Ik gebruik liever geen soja saus, omdat daarin nogal wat hormoon verstorende stoffen zitten. Kokos aminos is gemaakt van de sap uit kokosbloesem. Het geeft gerechten een volle, unieke smaak.
Ingrediënten voor de salade
- Een halve Chinese kool
- Een zakje wortel julienne
- Gebakken paddenstoelen naar keuze
- Een flinke hand noten naar keuze
- 2 handjes zaden en/of pitten naar keuze
- Rode peper naar smaak
- Lente ui naar smaak
- Verse peterselie
Doe alle ingrediënten voor de salade bij elkaar in een grote kom.
Ingrediënten voor de dressing
- 4 el zelfgemaakte mayo (Klik hier voor het recept)
- 2 el kokosaminos
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Sap van een halve citroen
Doe nu alle ingrediënten voor de dressing in een potje en schud stevig door elkaar. Maak de salade af met de dressing en eventueel nog wat extra peper en zeezout.
Heb je nog iets over? Bewaar de salade afgesloten in een glazen bakje. Je hebt de volgende dag een perfecte lunch, zeker met 2 gekookte eitjes!