Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Lunch of diner - Bewaren - Eenvoudig - Super snel

Kip Broccoli salade

Recept voor 2 personen

Dit is een simpel recept voor een heerlijke voedzame salade. Lekker als zomerse avondmaaltijd, maar ook perfect voor een lunch. Ik maak altijd extra veel, zo kan ik er de volgende dag nog een keer mee lunchen.

Ik kies ervoor om niet alles precies af te wegen. Koken is experimenteren. Heb je iets niet in huis? Vervang het dan heel makkelijk voor een ander ingrediënt. Een recept hoeft niet perfect te zijn, het kan ook dienen als inspiratie. Heb je een keer minder tijd? Kies dan bijvoorbeeld voor gerookte kipfilet blokjes (zoals ik op deze foto 😊).

Ingrediënten voor de salade

  • 2 kipfilets in reepjes
  • Een stronk broccoli in roosjes
  • Lente uitjes in ringen
  • Bleekselderij in fijne maantjes
  • Augurkjes in blokjes
  • Verse babyspinazie

Ingrediënten voor de dressing

  • Zelfgemaakte mayo (Klik hier voor het recept)
  • 1 el citroensap
  • Een tl mosterd
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • (Keltisch) zeezout

Hoe maak je het?

  1. Kook of stoom de broccoli beetgaar.
  2. Bak de kipfiletreepjes in ghee of kokosolie gaar.
  3. Laat het iets afkoelen en meng alle ingrediënten bij elkaar.
  4. Doe de ingrediënten voor de dressing in een potje en schud dit goed.
  5. Serveer de salade met de dressing en eventueel extra Keltisch zeezout en peper.
  6. Je kunt de overgebleven salade bewaren in een luchtdicht bakje, zodat je deze de volgende dag nog kan eten.