Zuurkool is gefermenteerde witte kool: door het fermentatieproces zit het bomvol goede bacteriën die heel goed zijn voor je darmen.
Het eten van rauwe zuurkool zorgt ervoor dat er meer goede bacteriën in je darmen komen en de slechte bacteriën krijgen minder de kans om te gaan groeien. Een gezonde darmflora is een sterk immuunsysteem.
Dit is een recept voor ongeveer 2 personen en past heel goed bij vlees en vis gerechten. De salade kan ook prima als ontbijt/lunch worden gegeten en is dan ook heel lekker met een gekookt eitje (of twee).
Ingrediënten
- 4/5 grote zoete aardappels of 400 gram
- 500 gram biologische zuurkool
- 1 grote biologische appel
- 2 augurken
- Rode paprika in blokjes
- Rood uitje fijngesnipperd
- Handje pompoenpitten
- Zeezout en peper
Voor de dressing
- 1 el kokosyoghurt
- 1 el zelfgemaakte mayo
- 1 tl mosterd
- Zeezout en peper
Hoe maak je het?
- Schaaf de appel of snijd in dunne reepjes
- Doe de zuurkool, appel, paprika, augurk en ui samen in een kom
- Doe de kokosyoghurt, mayo, mosterd, peper en zout samen in een potje en schud goed door elkaar
- Meng de dressing door de salade
- Bestrooi de salade met de pompoenpitten
- Optioneel: voor wat extra zoetheid voeg rozijntjes of stukjes dadel toe
- Lekker met vlees, vis, gekookte eieren of stukje gebakken tempé.