Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Makkelijk - Lunch of Diner - Kidsproof

Frisse Zuurkool salade

Zuurkool is gefermenteerde witte kool: door het fermentatieproces zit het bomvol goede bacteriën die heel goed zijn voor je darmen.

Het eten van rauwe zuurkool zorgt ervoor dat er meer goede bacteriën in je darmen komen en de slechte bacteriën krijgen minder de kans om te gaan groeien. Een gezonde darmflora is een sterk immuunsysteem.

Dit is een recept voor ongeveer 2 personen en past heel goed bij vlees en vis gerechten. De salade kan ook prima als ontbijt/lunch worden gegeten en is dan ook heel lekker met een gekookt eitje (of twee).

Ingrediënten

  • 4/5 grote zoete aardappels of 400 gram
  • 500 gram biologische zuurkool
  • 1 grote biologische  appel
  • 2 augurken
  • Rode paprika in blokjes
  • Rood uitje fijngesnipperd
  • Handje pompoenpitten
  • Zeezout en peper

Voor de dressing

Hoe maak je het?

  1. Schaaf de appel of snijd in dunne reepjes
  2. Doe de zuurkool, appel, paprika, augurk en ui  samen in een kom
  3. Doe de kokosyoghurt, mayo, mosterd, peper en zout samen in een potje en schud goed door elkaar
  4. Meng de dressing door de salade
  5. Bestrooi de salade met de pompoenpitten
  6. Optioneel: voor wat extra zoetheid voeg rozijntjes of stukjes dadel toe
  7. Lekker met vlees, vis, gekookte eieren of stukje gebakken tempé.