Deze saus is echt super makkelijk, lekker en eenvoudig te maken. Ik eet het bij allerlei soorten vlees of vis maar je maakt er ook heel makkelijk een snelle salade mee. Ideale gezonde “prepsaus” dus om de koelkast te hebben staan. Je kunt de saus 4/5 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Door de verse kruiden is de saus ook nog eens heel gezond. Verse kruiden zijn gezond omdat ze bomvol voedingsstoffen, antioxidanten en polyfenolen zitten die je lichaam op allerlei manieren ondersteunen. Hoewel je ze vaak in kleine hoeveelheden gebruikt, hebben ze verrassend veel voordelen.
Verse kruiden zoals basilicum, peterselie, koriander, tijm en oregano zitten vol met antioxidanten die helpen om vrije radicalen in je lichaam te neutraliseren. Kruiden zoals munt, dille, venkel en koriander kunnen je spijsvertering kalmeren en helpen tegen een opgeblazen gevoel of krampen.
Door verse kruiden te gebruiken geef je je eten veel smaak, waardoor je minder zout of suiker nodig hebt. Dat is gunstig voor je bloeddruk en algemene gezondheid. Verse kruiden bevatten geen toegevoegde stoffen, zijn caloriearm en passen perfect in een natuurlijk voedingspatroon.
Ingrediënten
- 4 el yoghurt of kwark naar keuze
- 3 volle handen verse kruiden naar keuze, fijngehakt
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngehakt (of meer naar wens)
- 2 el kappertjes, fijngehakt
- 2 augurken, fijn gehakt
- Zeezout en peper
- Citroen of limoensap
Hoe maak je het?
- Hak de kruiden fijn
- Hak de kappertjes, augurk en knoflook door de kruiden heen
- Voeg alle ingrediënten toe aan de yoghurt
- Roer alles goed door elkaar
- Bewaar goed afgesloten in de koelkast