Voor een grote pan soep
Een klassieker met een twist, ik hou ervan! Door de tomaten en zoete aardappel van te voren even in de oven te roosteren krijgt deze soep een heerlijke smaak. Als de soep klaar is kun je verschillende toppings toevoegen, ideaal. Zo smaakt het altijd net even anders.
Ingrediënten
- 800 gram tomaten (bijvoorbeeld 250 gram cherrytomaten & 550 gram gewone tomaten)
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 grote zoete aardappel
- 2 el milde olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 500 ml groentebouillon
- Peper en Zeezout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de tomaten, zoete aardappel en ui in grove stukken. Geef met een groot mes een klap op de knoflookteentjes en doe ze met schil bij de groente. Doe alles bij elkaar in een grote kom.
- Meng in een kommetje de milde olijfolie met het gerookte paprikapoeder en flink wat peper en zout. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Meng door elkaar en stort alles op de bakplaat.
- Rooster de groente 20 minuten in de oven. Schep ze daarna in een kookpan en zorg dat je alle vloeistof op de bakplaat mee de pan inschept. Vergeet de teentje knoflook niet uit te knijpen!
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook nog 10 minuten.
- Gebruik als de soep klaar is een staafmixer om de soep te blenderen.
- Schep de soep in kommen en serveer garnering naar keuze.
Garnering
- Basilicum blaadjes
- Kokosroom
- Pesto
- Lente ui
- Parmezaanse kaas