Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Eenvoudig - Ontbijt of lunch - Vega

Teff pannenkoek

Teff is een heel veelzijdig oergraan en een echt superfood voor de darmen. Ik eet het graan als pap maar ook dezer pannenkoek is echt heerlijk. Het is ook nog eens super easy en staat zo op tafel.

Waarom is teff zo gezond?

Teff bevat resistent zetmeel. Dit zijn voedingsvezels met zeer gunstige eigenschappen. Resistent zetmeel voedt de goede bacteriën en verhoogt de productie van gezonde vetzuren in de dikke darm. Dit bevordert onze stofwisseling én gezondheid.

Teff-vezels zijn een goede voedingsbodem voor een gezonde darmflora.

Dit graan is zeer vezelrijk. Het bevat veel langzaam verteerbare, complexe koolhydraten. Deze worden langzaam en efficiënt door ons lichaam opgenomen.  Dit voorkomt de stijging van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd. Hier blijft het hongergevoel langer weg. Maar ook de behoefte aan  “lekkere trek” tussen de maaltijden. Afvallen wordt een stuk gemakkelijker.

Teff is rijk aan o.a. magnesium, mangaan, kalium, zink, koper, vitamine B2, B3 en B6.  IJzer is onmisbaar voor de aanmaak van rode bloedcellen. Zij zorgen voor het zuurstoftransport en leveren dus onze energie.

Teff bevat 12% hoogwaardig eiwit. Alle 8 essentiële aminozuren (eiwitten) zijn namelijk aanwezig.  Deze bouwstoffen en ons lichaam nodig voor herstel en behoud van weefsel en spiermassa. Met name het aminozuur lysine is hiervoor onmisbaar.

Ingrediënten voor 1 pannenkoek

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • ½ cup teff (is ongeveer 120 gram)
  • Kaneel of speculaaskruiden
  • Snuf Keltische zeezout
  • kokosolie

Hoe maak je het?

  1. Je mengt alle ingrediënten met een staafmixer door elkaar en giet het beslag in een voorverwarmde pan met kokosolie.
  2. Je bakt de pannenkoek enkele minuten aan allebei te kanten.
  3. Lekker met vers fruit, kokosrasp en honing!

Voor een ochtend met wat meer tijd… Kun je ook appeltjes met kaneel en rozijnen bakken in wat ghee en dit over de pannenkoek doen!