Recept voor 2 personen
Ik houd van bieten, natuurlijk om haar prachtige dieprode kleur, de aardse smaak en ook omdat ze nog eens super gezond zijn. Hier een paar feiten op rij:
- Rode bieten ondersteunen de lever en het bloed omdat ze vol zitten met calcium, B vitamines, ijzer en antioxidanten.
- Ze zitten vol antioxidanten en helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.
- Het is bewezen dat rode bieten het uithoudingsvermogen verhogen. Het hoge nitraatgehalte van de biet stimuleert de stikstofoxide in het bloed en in de spieren. Hierdoor wordt het zuurstofverbruik in je spieren tijdens het sporten beter geregeld en kunnen we het langer volhouden.
Deze salade is heel eenvoudig en kun je goed maken om te bewaren. Je kunt gekookte bietjes kopen, maar zelf koken is natuurlijk veel lekkerder. Het kost je alleen iets meer tijd 😉
Als ik ze zelf kook dan borstel ik de bieten goed af, maar laat verder alles eraan zitten. Ik doe ze in een pan met ruim kokend water en kook ze zeker een uur. Na een uur controleer ik met een vork of ze zacht zijn. Als ze zacht zijn dan giet ik ze af en laat ze even uitstomen. Het velletje kun je nu heel makkelijk verwijderen. Daarna kun je de bietjes raspen of in blokjes snijden.
Wat heb je nodig?
- 4 gekookte bietjes
- 1 appel
- 1 rode ui
- Handje walnoten
- 150 gram feta / verse geitenkaas
- 85 gram rucola
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Peper & Keltisch zeezout
Hoe maak je het?
- Snijd de bietjes en appel in dobbelteentjes, de ui in ringetjes en hak de walnoten grof.
- Brokkel de feta
- Mix alle ingrediënten door elkaar en giet er balsamicoazijn en olijfolie naar smaak over.