Voor een grote pan soep
Deze pompoensoep zorgt voor extra weerstand! Pompoen is rijk aan de vitamine A, C en E en daarnaast bevat het veel foliumzuur ijzer en kalium. Een echte weerstandsbooster dus! De natuur biedt de pompoen niet voor niets aan in de herfst. In deze periode kan onze weerstand wel wat ondersteuning gebruiken. Dit is een basisrecept, want met pompoen kun je alle kanten op. Onderaan heb ik nog wat variatie tips gezet.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- Blokje gember naar smaak
- 2 wortels
- Kokosolie
- Groentebouillon
- 750 ml water
- Peper en Zeezout
Hoe maak je het?
- Zet een ruime plan op het vuur en smelt hierin een flinke schep kokosolie.
- Rasp de knoflook en gember fijn en snijd de ui in halve ringen. Voeg deze daarna toe aan de pan.
- Snijd ondertussen de pompoen en wortel in blokjes en doe deze ook in de pan.
- Voeg vervolgens het water en de bouillon toe. Roer dit goed door en laat het zachtjes koken tot alles gaar is.
- Wanneer alles gaar is gebruik je vervolgens een staafmixer of blender om de groentes fijn te maken en het geheel tot een gladde soep te maken.
- Breng vervolgens zo nodig op smaak met peper en zout.
Wil je wat variatie aanbrengen in het recept?
- Maak de soep dan af met fijngesneden verse kruiden, zoals peterselie, dragon of munt met een goede olijfolie.
- Maak de soep af met kokosmelk om het lekker romig te maken.
- Voeg tijdens het bakken van de groente een schep currypasta toe voor een spicy touch.
- Voeg heerlijke Marokkaanse kruiden toe, zoals bijvoorbeeld El Hanout.
- Pompoensoep is ook heel lekker met limoenrasp en rode peper.