Ik heb in dit recept een keer gekozen voor kastanje meel. Het is meel dat gemaakt wordt van kastanjes en het heeft een licht nootachtige smaak en geur.
Het meel past goed in zoete en hartige baksels en eigenlijk heel veelzijdig en lekker. Het past perfect in herfstige en winterse gerechten en is ook nog eens glutenvrij.
Ik gebruik in dit recept pompoenpuree. Het is makkelijk om hiervan veel in een keer te maken. Ik maak dit altijd door blokjes pompoen te koken en daarna glad te pureren met wat kookvocht. Ik doe het daarna in zakjes in de diepvries en haal het eruit als ik het nodig heb. Het is namelijk ook super lekker door pannenkoekjes.
Je kunt ook gebruik van zoete aardappelpuree als je dat lekkerder vindt of in huis hebt.
Het brood smaakt lekker bij zoete en hartige gerechten en is perfect om deze herfst in je koelkast of diepvries te hebben liggen.
Ingrediënten
- 400 gram pompoenpuree
- 2 rijpe bananen
- 100 gram gesmolten kokosolie
- 40 gram honing
- 80 gram kokosyoghurt/volle yoghurt
- 2 eieren
- 150 gram kastanjemeel/amandelmeel
- 90 gram kokosmeel/havermout
- 10 gram psyliumvezels
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl bakingsoda
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kardemonpoeder
- ½ tl nootmuskaat
- (Optioneel 1 el cacao)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Doe alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom en pureer dit met een staafmixer glad.
- Doe alle overige ingrediënten erbij en meng het goed door elkaar, het is een dik beslag.
- Doe het beslag in de bakvorm en druk het een beetje aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet de cake in een voorverwarmde oven en bak voor ongeveer een uur of tot de cake gaar is.
- Laat het brood even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en gaat aansnijden.
- Ik snijd de cake daarna in plakken en verpak ze per stuk in bakpapier of in een afgesloten trommel. Je kunt het bewaren in de koelkast of diepvries.