Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Veelzijdig - Lunch - Oven - Kidsproof

Oerbrood

Ik maak dit recept zelf heel vaak omdat het zo makkelijk is. Het is een kwestie van alles afwegen, bij elkaar gooien, roeren en het kan de oven in. Als het brood klaar is dan snij ik het in plakjes en verpak het per 2 voor in de diepvries. Zo heb ik altijd mijn eigen verse brood voor een smakelijke en voedzame lunch. Oer brood is speciaal brood want het zit:

  • Boordevol vitamine en mineralen
  • Boordevol goede vetzuren
  • Boordevol vezels
  • Boordevol eiwitten

Ik heb het recept van de website eetpaleo.nl, wat sowieso een hele leuke website is boordevol met geweldige recepten. Je kunt de ingrediënten naar wens aanpassen. Heb je iets niet in huis? Vervang het dan heel makkelijk voor een vergelijkbaar ingrediënt.

Ingrediënten

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram sesamzaad
  • 100 gram lijnzaad
  • 100 gram gemengde noten
  • 5 eieren
  • 100 ml kokosolie
  • Keltische zeezout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius. Bekleed een broodvorm met bakpapier
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom, roer goed door elkaar.
  3. Voeg eventueel kruiden toe (zie variatie tips)
  4. Schenk het beslag in de broodvorm en bak het in 60 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat het oerbrood ten minste 30 minuten afkoelen voor je het in plakken snijdt. Dit is het moeilijkste gedeelte want warm is het ook zo lekker!!

Tips voor variatie

Voeg eens gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het mengsel voor een kruidig effect! Of voeg kaneel of speculaaskruiden toe aan het mengsel, heerlijk met een gemengde notenpasta.