Dit recept is voor ongeveer 4 personen
Dit is een heerlijk simpel recept en ideaal als lunch. Zonder al te veel pannen en troep in de keuken zet je al een gezonde maaltijd op tafel. Je kunt de noedelsalade zelf nog veder aankleden met dingen die je lekker vindt.
Paddenstoelen zitten vol met eiwitten, vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen.
Ik gebruikte in dit recept oesterzwammen en shiitakes. Ik vind shiitakes de lekkerste paddenstoelen en ze zitten boordevol met betaglucanen. Dit is een stofje wat er onder andere voor zorgt dat je een gezonde cholesterol balans hebt.
Ingredienten?
- 250 gram rijst noedels
- 1 eetlepel sesamolie
- 4/5 bosjes lente-/bosui (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram paddenstoelen in grove stukken
- 2 flinke handen spinazie
- 2 avocado’s in blokjes
Extra toppings
- Extra sesam of olijfolie
- 1 bosje verse koriander (grof gehakt)
- 2 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
- Een rode peper in ringetjes
- Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
- Bereid de rijst noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze daarna uitlekken. Je kunt eventueel wat vocht bewaren of het later smeuïger te maken.
- Verhit de sesamolie en fruit hierin de knoflook en de bosui even aan.
- Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak ze mee
- Doe de noedels in een grote kom en voeg het paddenstoelen mengsels toe
- Doe de spinazie erbij
- Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zeezout en verse peper
- Serveer de noedels in kommetjes en maak het af met de blokjes avocado en je favoriete topping.
Enjoy!