Wie is er niet gek op? Zo af en toe zet ik een grote pan chilli op tafel. De ene keer met vlees en deze keer zonder vlees. In ieder geval is het een grote pan met lekker veel groente en peulvruchten in een heerlijke saus. Dit was eigenlijk zo goed bevallen, dat ik dit recept graag met jullie deel.
Ik ben gek op Mexicaans eten. Ik hou van avocado, peulvruchten en de fris zure jalapenos pepers. Het liefst gooi ik ze overal overheen. De toppings mogen in dit recept dus niet ontbreken, het maakt het gerecht echt af.
Ingrediënten
- 2 uien in blokjes
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 wortels in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 bak bruine paddenstoelen in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik/pot zwarte bonen
- 1 blik/pot kidneybonen
- Mexicaanse kruiden naar smaak
- Peper en zeezout
- 1 el Worcestersaus
- 1 el Balsamico crème
Hoe maak je het?
- Verwarm een gietijzeren pan met een schep kokosolie/ghee
- Fruit hierin de ui en de knoflook zacht
- Voeg daarna de champignons toe en bak alles bruin
- Voeg daarna stap voor stap alle andere groente toe en bak even kort mee
- Voeg de Mexicaanse kruiden toe en bak deze even mee
- Voeg de tomatenblokjes met de worcestersaus en de balsamico toe
- Breng alles aan de kook
- Spoel de bonen af onder de kraan en voeg toe aan saus
- Laat de saus 20 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan
Serveren met
- Totopos
- Geprakte avocado
- Chipotle saus
- Jalapenos
- Rijst
Tips
- Je kunt de chili met rijst serveren maar zonder is ook heel lekker
- Ik maak een eenvoudige avocado prut met een rijpe avocado en wat limoensap
- Ik gebruik Mexicaanse kruiden mix van Johnny Boer, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een mix maken met:
- 2 el ui poeder
- 2 el paprika poeder
- 2 el oregano
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl knoflook poeder
- chili- of cayenne poeder naar smaak