Bananenbrood is ideaal om te maken wanneer je veel rijpe bananen hebt liggen. Bananenbrood is erg veelzijdig. Je kunt het pakken als snel ontbijt maar het is ook heel lekker als toetje met een schep kokosroom. Je kunt het brood na het bakken ook heel goed invriezen per stuk. Zo heb je altijd een gezonder tussendoortje klaarliggen, wel zo makkelijk.
Ik maak in dit recept gebruik van arrowroot, ook wel pijlwortelplant genoemd. Arrowroot wordt veel gebruikt in de paleokeuken als je geen gluten kan of wilt eten. Je kunt het gebruiken als bindmiddel en om wat lucht in een recept aan te brengen. Het is een heel neutrale smaak en daardoor de ideale vervangen van bijvoorbeeld maïzena.
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram arrowroot
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram kokosmeel
- 90 ml gesmolten kokosolie
- 60 gram kokosbloesemsuiker
- ½ tl baksoda
- 2 tl koek en speculaaskruiden
- 100 gram grof gehakte walnoten
- 100 gram pure chocolade chips
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Bekleed een broodvorm met bakpapier
- Vet een kleine bakvorm in met wat kokosolie.
- Pureer de bananen met eieren en kokosolie.
- Combineer arrowroot, amandelmeel, kokosmeel, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en baksoda in een beslagkom. Schenk de bananenpuree erbij en roer tot een glad beslag.
- Schep de walnoten en chocolade stukjes door het beslag en schep alles in de bakvorm.
- Bak het bananenbrood in 45-50 minuten goudbruin en gaar.