Vis uit de oven is sowieso iets wat ik heel graag maak. Ik hou niet zo van gebakken vis (en de rotzooi die erbij komt kijken) en maak het vaak in de oven klaar met boter en citroen. Door de vis in de tomatensaus te stoven krijg je hele lekkere sappige vis, niet te zwaar, en je kan het eigenlijk over bij eten.
Wij aten het deze keer met gekookte wortels, gewokte paksoi en een restje rijst/quinoa. Maar ook zeker bij een (groente) pasta is dit ook echt super lekker.
Deze saus is voor ongeveer 4 personen en 500-750 gram kabeljauw.
Ingrediënten
- Kokos- of olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- Half glas witte wijn (kan ook zonder)
- 1 gesnipperde ui
- 2 tenen knoflook geraspt
- 4 ansjovisfilets fijngehakt
- Olijven in stukjes naar smaak
- Peper & zeezout
- Italiaanse kruiden
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op de 180 graden
- Verwarm wat kokos- of olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en de knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn
- Voeg de fijngehakte ansjovis toe en bak zachtjes mee
- Bak de Italiaanse kruiden, peper en zout eventjes kort mee
- Voeg de tomatenblokjes en de witte wijn toe en breng aan de kook
- Voeg eventueel de in stukjes gehakte olijven toe aan de saus
- Laat het geheel een paar minuutjes doorkoken en draai daarna het vuur uit
- Doe de vis in een ovenvaste schaal, dep droog en bestrooi rijkelijk met peper & zeezout
- Giet de tomatensaus over de vis en zet de schaal voor ongeveer 25 minuten in de oven, dit is afhankelijk van hoe dik de visfilet is. Bij twijfel kun je altijd een thermometer gebruiken die moet dan rond de 65 graden zijn.