Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Lunch of diner - Bewaren - Eenvoudig - Kidsproof

Groente ovenschotel

Recept voor 4 personen

Deze heerlijke ovenschotel zit boordevol groente en staat eigenlijk zo op tafel. Ik vind zelf een ovenschotel ideaal omdat je de keuken alweer opgeruimd hebt, op het moment dat je aan tafel gaat. Je kan deze schotel ook heel makkelijk een dag van te voren maken.

Ik gebruik in dit recept knolselderij maar dit kun je ook vervangen door bijvoorbeeld koolrabi, zoete aardappel, pompoen, pastinaak, aardperen of maak een combinatie van deze groentes. Maak vooral op wat je nog hebt liggen 😊

Ik maak zelf vaak gebruik van diepvriesgroente, deze zijn al voorgekookt en zijn dus eenvoudig toe te voegen aan je gerechten. Ze zijn net zo gezond en vaak wat goedkoper.

Wat heb je nodig?

  • 1 knolselderij in blokjes
  • 400 gram sperziebonen of groene asperges, gekookt
  • 1 ui in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 paprika in blokjes
  • 500 gram runder- of kipgehakt
  • 1 el ghee of kokosolie
  • 2-3 el masala kruidenmix
  • Blik volvette kokosmelk
  • Peper & zout naar smaak
  • (Geraspte kaas)
  • (sambal of rode peper)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Als de sperzieboontjes of asperges nog niet gekookt zijn, doe dit dan eerst;
  • Bak de blokjes knolselderij in de ghee goed bruin;
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe aan de knolselderij en bak dit even mee;
  • Bak het gehakt ondertussen rul in een andere pan;
  • Voeg aan de groente de masala kruidenmix toe;
  • Doe het blik kokosmelk erbij en laat alles even goed doorkoken tot de knolselderij wat zachter wordt;
  • Doe de gekookte groente erbij;
  • Doe alles bij elkaar in een ingevette ovenschaal en zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Je kunt er eventueel nog wat geraspte kaas over doen als je dit lekker vindt.

Serveer eventueel met sambal/rode peper en een groene salade

Extra tip! Ik maak altijd van een grote gietijzeren pan (zoals op de foto) dit is niet alleen gezonder, (omdat je bakt zonder plastic antiaanbaklaag) het is ook nog eens extra makkelijk want deze pannen schuif je zo in de oven, je hebt dus geen ovenschotel nodig.