Ik ben gek op hartige taarten en ik ben gek op dingen die maken die je goed kan bewaren/mealpreppen. Dit is dus het beste van deze twee werelden.
Een super eenvoudig recept, je hebt alleen even wat geduld nodig.
Ik bakte dit taartje in een cakeblik en sneed het daarna in plakken. Deze plakken kun je per stuk of per 2 inpakken en in de koelkast of diepvries bewaren. Zo heb je de hele week een gezond ontbijt/lunch/snack, om direct te pakken.
Ingrediënten
- 1 ui gesnipperd
- 2 wortels in blokjes
- 1 broccoli in kleine roosjes
- 8 eieren
- Bakje hüttenkäse van 200 gram
- Geraspte kaas naar wens
- Kruiden, zeezout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zet een bakblik klaar met een bakpapier erin
- Bak de ui en wortel kort aan in een lepel kokosolie of ghee
- Doe hierbij de broccoli roosjes en bak even kort mee, vuur mag uit
- Doe in een grote kom de 8 eieren en de hüttenkäse
- Breng op smaak met kruiden, zeezout en peper
- Roer goed door elkaar met een garde
- Doe de gebakken groente in het bakblik
- Giet het ei mengsel over de groente en zorg dat het goed verdeeld raakt
- Garneer de bovenkant met geraspte kaas voor een lekker bite
- Zet het cakeblik voor ongeveer 40 minuten in de oven
Hoe maak je het?
- Ook lekker zonder kaas
- Ook lekker met paddenstoelen, ui en spekjes
- Je kunt dus volop variëren met groente die je erin doet