De winkel ligt vol met lekkers en zoetigheden, maar zelf pepernoten maken is hartstikke leuk en zo kun je ze gelijk een tikkeltje gezonder maken. Win-win dus!
Je hebt een schone pot nodig, het is handig om het in dezelfde pot te maken als waar je het in wilt bewaren. Je staatmixer moet er precies inpassen.
Ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram boekweitmeel
- 70 gram biologische honing
- 60 gram kokosolie
- 2 el speculaaskruiden
- snufje (zee)zout
- 2 tl baking soda
- 3 el amandelmelk
Bereidingswijze van de gezonde pepernoten
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Doe de amandelmeel en boekweitmeel bij elkaar in een kom.
- Voeg de honing, kokosolie, speculaaskruiden, een snufje zout en de baking soda toe.
- Meng alles goed door elkaar en kneed er een deegbal van. Voeg tussen het kneden door de amandelmelk toe. Als het deeg te nat is, kun je eventueel wat extra bloem toevoegen of als het deeg te droog is wat extra melk.
- Rol het deeg tot pepernootjes en leg ze op de bakplaat. Het is verstandig wat ruimte tussen de pepernoten te laten, want ze zullen iets rijzen in de oven.
- Bak de pepernoten in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Laat ze goed afkoelen. Het kan zijn dat ze in het begin nog een beetje zacht aanvoelen. Dit maakt niet uit, want zodra ze zijn afgekoeld worden ze vanzelf knapperig.