Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Lunch of diner - Bewaren - Eenvoudig - Super snel

Gezondere appelcake

Recept voor 1 appelcake

Dit is een super lekker recept, en het is ook nog eens snel gemaakt. Ik kies voor boekweitmeel in plaats van bloem omdat het super veelzijdig is. Je zou ook kunnen kiezen voor kastanje meel, dit is lekker en voedzaam, maar een beetje lastig aan te komen.

Boekweitmeel is geen graan en bevat dus geen gluten en andere anti nutriënten. Boekwiet is rijk aan gezonde vezels en bevat meer mineralen dan andere graansoorten.

Ingrediënten:

  • 200 gr boekweitmeel
  • 100 gr gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 125 ml honing
  • 80 ml amandelmelk
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 7 gr bakpoeder

Ingrediënten voor de appels

  • 4 appels
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl kokosbloesemsuiker

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Mix de boekwietmeel, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder in een kom.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje en meng hierdoorheen de honing, kokosmelk en de eieren, klop met een garde.
  4. Voeg vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag.
  5. Schil de appels en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng deze met de kaneel en kokosbloesemsuiker.
  6. Doe de helft van de appeltjes door het beslag en bewaar de andere helft voor bovenop de cake.
  7. Doe een bakpapier in een cakeblik en giet hierin het beslag.
  8. Verdeel hier overheen de appeltjes en druk lichtjes aan.
  9. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven (tot een saté-prikker er schoon uit komt).