Recept voor 1 appelcake
Dit is een super lekker recept, en het is ook nog eens snel gemaakt. Ik kies voor boekweitmeel in plaats van bloem omdat het super veelzijdig is. Je zou ook kunnen kiezen voor kastanje meel, dit is lekker en voedzaam, maar een beetje lastig aan te komen.
Boekweitmeel is geen graan en bevat dus geen gluten en andere anti nutriënten. Boekwiet is rijk aan gezonde vezels en bevat meer mineralen dan andere graansoorten.
Ingrediënten:
- 200 gr boekweitmeel
- 100 gr gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 125 ml honing
- 80 ml amandelmelk
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 7 gr bakpoeder
Ingrediënten voor de appels
- 4 appels
- 2 tl kaneel
- 2 tl kokosbloesemsuiker
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Mix de boekwietmeel, kokosbloesemsuiker en het bakpoeder in een kom.
- Smelt de roomboter in een pannetje en meng hierdoorheen de honing, kokosmelk en de eieren, klop met een garde.
- Voeg vervolgens de natte bij de droge ingrediënten en mix tot een egaal beslag.
- Schil de appels en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appels in kleine stukjes. Meng deze met de kaneel en kokosbloesemsuiker.
- Doe de helft van de appeltjes door het beslag en bewaar de andere helft voor bovenop de cake.
- Doe een bakpapier in een cakeblik en giet hierin het beslag.
- Verdeel hier overheen de appeltjes en druk lichtjes aan.
- Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven (tot een saté-prikker er schoon uit komt).