Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Eenvoudig - Lichte maaltijd - Lunch of diner - Vega(n)

Courgette soep

Voor een grote pan soep

Ik had na het warme weer last van meeldauw in mijn courgette planten in mijn moestuin. Vervelend, want de planten groeiden daardoor niet goed en ik had niet zo’n mooie oogst als dat ik zou willen. Toch hadden we na de vakantie een paar mooie courgettes, net als deze joekel die iets te lang heeft gelegen oeps!

De smaak is er niet minder om maar van die grote courgettes maak ik het liefst soep omdat er meestal veel zaad in zit. Dit snijd ik er altijd uit maar de rest is prima bruikbaar voor een heerlijk soepje. 

Om de soep wat romiger te maken voeg ik vaak wat wortel of zoete aardappel toe. De soep wordt er ook iets dikker en voedzamer van.

Ik wordt altijd heel gelukkig van een grote pan soep in mijn koelkast, een gezonde maaltijd voor het hele gezin in een handomdraai!

Voor een grote pan soep:

Ingrediënten

  • Een grote courgette (of twee kleinere) in blokjes
  • Een grote uit gesnipperd
  • Twee tenen knoflook grof gehakt
  • 2/3 wortels of zoete aardappels geschild en in blokjes
  • 2 tl Keltische zeezout
  • 1 tl Kerrie poeder
  • Verse kruiden
  • Eventueel spekjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd alle groente
  2. Doe een lepel ghee of kokosolie in een ruime kookpan
  3. Bak de ui en knoflook glazig
  4. Voeg de wortel toen en bak even kort mee
  5. Voeg de courgette toe en bak even kort mee
  6. Voeg daarna de kerriepoeder en Keltische zeezout toe en roer even goed door
  7. Afhankelijk van hoe groot je pan is en hoe dik je de soep wilt voeg je water toe. Ik gebruik meestal zo’n 1,5 liter
  8. Je kunt verschillende soorten verse kruiden meekoken en pureren of later toevoegen
  9. Bak de spekjes ondertussen uit
  10. Als de groente na 20 minuten koken gaar is dan kun je de soep pureren met de staafmixer of blender
  11. Garneer de soep met uitgebakken spekjes en verse kruiden
  12. Ik bewaar de soep en spekjes meestal apart van elkaar, zo kun je zelf bepalen hoe je soep smaakt.