Voor een grote pan soep
Ik had na het warme weer last van meeldauw in mijn courgette planten in mijn moestuin. Vervelend, want de planten groeiden daardoor niet goed en ik had niet zo’n mooie oogst als dat ik zou willen. Toch hadden we na de vakantie een paar mooie courgettes, net als deze joekel die iets te lang heeft gelegen oeps!
De smaak is er niet minder om maar van die grote courgettes maak ik het liefst soep omdat er meestal veel zaad in zit. Dit snijd ik er altijd uit maar de rest is prima bruikbaar voor een heerlijk soepje.
Om de soep wat romiger te maken voeg ik vaak wat wortel of zoete aardappel toe. De soep wordt er ook iets dikker en voedzamer van.
Ik wordt altijd heel gelukkig van een grote pan soep in mijn koelkast, een gezonde maaltijd voor het hele gezin in een handomdraai!
Voor een grote pan soep:
Ingrediënten
- Een grote courgette (of twee kleinere) in blokjes
- Een grote uit gesnipperd
- Twee tenen knoflook grof gehakt
- 2/3 wortels of zoete aardappels geschild en in blokjes
- 2 tl Keltische zeezout
- 1 tl Kerrie poeder
- Verse kruiden
- Eventueel spekjes
Hoe maak je het?
- Snijd alle groente
- Doe een lepel ghee of kokosolie in een ruime kookpan
- Bak de ui en knoflook glazig
- Voeg de wortel toen en bak even kort mee
- Voeg de courgette toe en bak even kort mee
- Voeg daarna de kerriepoeder en Keltische zeezout toe en roer even goed door
- Afhankelijk van hoe groot je pan is en hoe dik je de soep wilt voeg je water toe. Ik gebruik meestal zo’n 1,5 liter
- Je kunt verschillende soorten verse kruiden meekoken en pureren of later toevoegen
- Bak de spekjes ondertussen uit
- Als de groente na 20 minuten koken gaar is dan kun je de soep pureren met de staafmixer of blender
- Garneer de soep met uitgebakken spekjes en verse kruiden
- Ik bewaar de soep en spekjes meestal apart van elkaar, zo kun je zelf bepalen hoe je soep smaakt.