Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Lunch of diner - Bewaren - Eenvoudig - Super snel

Boerenkool salade

Recept voor 2 personen

Boerenkool is ontzettend lekker en het is ook nog eens prachtig om te zien want met zijn diepgroene kleur en enorme bladeren maakt boerenkool altijd veel indruk op mij. Daarnaast zit boerenkool vol met gezonde vezels, hier worden jouw darmen heel erg blij van. Boerenkool heeft ook een hoog gehalte aan vitamine A, K, C en zit vol met ijzer, mangaan, koper en calcium.

Boerenkool wordt vaak traditioneel gegeten als stamppot. Heerlijk natuurlijk,  maar je kan er zoveel meer mee. Deze salade is momenteel favoriet want het is snel klaar, en ook nog eens mega lekker, echt weer eens wat anders.

Een lekker snel recept en echt weer eens wat anders. Door de boerenkool even in de oven te doen krijgt hij een lekkere volle, nootachtige smaak. De boerenkool wordt lekker knapperig met een lekkere bite. Dit recept is ongeveer voor 2 salades, maar voel je vrij om meer of minder ingrediënten toe te voegen.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram boerenkool
  • Paar handjes spinazie
  • 1 rode ui in dunne ringetjes
  • Handje kiemen
  • 1 avocado in blokjes
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • Een rode chili peper of jalapenos
  • Handje noten/pitten
  • Eventueel wat zachte geitenkaas of feta

Dressing

  • Extra vierge olijfolie
  • 1tl mosterd
  • 1 tl honing
  • Citroen of limoensap
  • Peper en Keltisch zeezout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de boerenkool op een met bakpapier beklede ovenplaat en wrijf goed in met olie. Ik gebruik graag sesamolie, dit geeft een lekkere volle en nootachtige smaak. Voeg een beetje peper, zout en eventueel wat knoflookpoeder toe.
  • Als de boerenkool klaar is, haal je het uit de oven en verdeel over de twee borden of bakjes.
  • Verdeel de overige ingrediënten over de borden of bakjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een potje en schud goed. Verdeel de dressing over de borden/bakjes. Heb je nog dressing over? Dit bewaar je heel handig in de koelkast voor een volgende keer.
  • Maak de salade af met noten, pitten en/of zaden, avocado, chilipeper en eventueel de geitenkaas of feta.
  • Ik eet er zelf altijd nog 1 of 2 gekookte eitjes bij voor extra eiwitten 😊