Dit recept laat maar weer een zien hoe veelzijdig bloemkool is. Bloemkool past heel goed in een curry gerecht omdat het een lekkere bite heeft. Je kunt de kikkererwten heel makkelijk vervangen voor kip of gamba’s als je geen zin hebt in vegetarisch.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr bloemkool
- 300 gr zoete aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Blikje uitgelekte kikkererwten
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 400 ml kokosmelk
- 2 flinke el gele currypasta
- Sap van een halve limoen
- Handje verse koriander
- Verse peper en zeezout
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie. Voeg op het laatste de zoete aardappel toe en bak even kort mee.
- Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Je kunt de currypasta heel goed zelf maken, maar ook een kant en klare versie gebruiken. Let wel even op de ingrediëntenlijst, sommige merken bevatten onnodige toevoegingen.
- Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.
- Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool en zoete aardappel een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.
- Breng de curry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.
- Garneer de bloemkoolcurry met verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt).
- Serveer de curry zo, of met quinoa.