Bananenpannenkoekjes zijn super lekker en heel eenvoudig te maken. Ik maak dit recept vaak in het weekend en de kinderen zijn er gek op. Ik gebruik in dit recept boekweitmeel, maar je kunt ook havermeel gebruiken. De pannenkoekjes zijn wel het lekkerst als de bananen goed rijp zijn, dus lekker veel bruine spikkels erop.
Ik voeg ook altijd extra kokosrasp toe aan het beslag omdat dit de pannenkoekjes lekker stevig maakt en je krijgt extra gezonde vetten binnen. Hierdoor ben je wat langer verzadigd, win-win dus!
Wij eten de pannenkoekjes het liefst met warme blauwe bessen saus. Dit maak ik heel eenvoudig door bevroren blauwe bessen op te warmen in een pannetje en een beetje fijn te stampen. Je kunt nog honing toevoegen als je dat lekker vindt.
Dit recept is voor ongeveer 12 pannenkoekjes maar speel gerust met de hoeveelheden.
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 3 eitjes
- 2 el boekweitmeel
- 2 el kokosrasp
- 1 tl kaneel of koek-en-speculaaskruiden
- Keltisch zeezout
Hoe maak je het?
- Mix alle ingrediënten met de staafmixer of blender
- Laat een goede koekenpan (Ik gebruik altijd een gietijzeren pan) heet worden. Ondertussen kan het beslag iets indikken
- Doe een flinke eetlepel kokosolie in de pan en laat dit smelten. Draai daarna het vuur iets zachter.
- Giet het beslag in kleine hoeveelheden in de pan en bak een aantal pannenkoekjes tegelijk, totdat het beslag op is. Voeg tussendoor eventueel nog meer kokosolie toe.
Tip: Begin pas met bakken als de pan heet genoeg is en gebruik genoeg bakvet.. Zet het vuur tijdens het bakken niet te hoog, want de pannenkoekjes verbranden snel.
Serveer samen met vers fruit, honing of warme blauwe bessen saus.