Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Ei-vrij, Tussendoor, Ontbijt, Oven

Bananen-choco brood

Zonder ei

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram yoghurt of kwark naar keuze
  • 80 ml melk naar keuze
  • 2 tl gebroken lijnzaad
  • 3 tl honing
  • 1 tl vanille poeder
  • 3 tl cacaopoeder
  • 165 gram meel naar keuze (volkoren tarwe, amandel)
  • 80 gram havermout
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • Optioneel: muesli/granola op de bovenkant.

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Prak de bananen fijn
  3. Doe alle andere ingrediënten erbij
  4. Roer alles goed tot een dik beslag
  5. Bekleed een bakblik met papier
  6. Doe het beslag erin en zet in de oven voor ongeveer 50 minuten
  7. Optioneel: het is lekker om onderin het bakblik wat granola te strooien, dit kan ook bovenop het beslag
  8. Bak het brood in 45 minuutjes gaar.