Recept voor 1 cake
Deze super lekkere cake past goed bij zoet en hartig. Perfect als tussendoortje (ook voor de kids 😉) maar ook heel lekker bij een kop soep.
Ingrediënten:
- 250 gram wortel julienne
- 2 eieren
- 1 rijpe banaan
- 75 gram dadels zonder pit
- 100 ml water
- 100 gram havermeel of boekweitmeel
- 100 gram havermout
- 1 zakje bakpoeder
- 2 tl ceylon kaneel
- 2 tl speculaaskruiden
- 100 gram gemengde noten
- Pompoenpitten
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Doe de wortel, ei, banaan, dadel en water in een blender en pureer glad.
- Schenk het mengsel in een kom en voeg 1 voor 1 de andere ingrediënten (behalve de pompoenpitten) toe en roer goed door.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin.
- Versier de bovenkant met wat pompoenpitten en bak de cake in 40 minuten af in de oven.