Onze klanten

Hier zijn we trots op

Op deze pagina kan je ervaringen en recensies van onze cliënten lezen.

Ervaringen DQAiëtist

Toen ik bij de huisarts het aanbod kreeg om af te gaan vallen via een diëtiste, kreeg ik meteen van de praktijkondersteuning het advies om bij de DQADietst een afspraak te maken. In het verleden heb ik via mijn werk ook wel eens een diëtist als ondersteuning gehad. Dus ik weet best wel hoe zoiets werkt. Ik vond het eerste gesprek een eye-opener. Heel direct en open. Sommige dingen lijken in het begin wat tegenstrijdig, maar Erika kan ze goed onderbouwen.

Veel eiwitten voor de spieren en een vol gevoel. Volle melkproducten want die vullen beter. Roomboter op brood, veel groente, twee stuks fruit, en merendeels kip als vlees. Rauwe noten of een hardgekookt ei als tussendoortje. Maar niet vergeten ook wel eens iets eten wat niet op het ideale dieet staat. Zo kun je het volhouden. Dus als er een verjaardag is neem ik gewoon een stukje taart.

Geen light producten, weinig tot geen frisdranken, maar vooral water, koffie of thee. Iedere dag bewegen door rondje te wandelen van 20 minuten, liefst voor het ontbijt, zodat je lekker wat vet gaat verbranden.

Zelf werk ik in een twee ploegen systeem bij een productiebedrijf. Of van 6.00 tot 15.00 uur, of van 14.45 tot 23.45 uur. Dat maakt het op twee manieren lastig. Moet ik om 6.00 uur beginnen, dan is het erg lastig om voor het ontbijt te bewegen… dacht ik. Maar Erika kwam met de suggestie om mijn ontbijtmoment uit te stellen tot een later tijdstip, zodat ik mijn beweging heb gehad en dan pas eet. Op dit moment eet ik dan rond de 2e pauze van mijn werkdag om 9.30 uur.

Als ik avonddienst heb eet ik meestal rond 12.30 uur mijn eerste maaltijd, nadat ik al wat karweitjes thuis heb gedaan. Ik moet het wandelen nog tot een routine maken, maar vind dat lastig. Op mijn werk eet ik dan rond 18.00 uur een boterham met kaas, kopje soep, een ei, en een appel. Kom ik dan rond 24.00 uur thuis eet ik soms nog een ei of wat rauwe noten en drink dan voornamelijk water. Dat vond ik in het begin erg lastig, want je hebt best wel trek als je een hele avond gewerkt heb.

Na 6 maanden ben ik 9,8 kg afgevallen. En dat moet er nog meer worden, zeker als het wandelen meer routine wordt. Met het handhaven van mijn dieet heb ik deze routine al aardig opgebouwd. 2 keer in de week sta ik op de weegschaal thuis, dan weet ik weer wat ik aan het doen ben.

Frans