Recept voor 3 tot 4 personen
Deze schotel is heerlijk, en gegarandeerd een succes. Door de zuurkool niet te koken maar direct aan de pan toe te voegen heb je meer behoud van de gezonde bacteriën in de zuurkool, een superfood voor je darmen!
Ik maak de schotel altijd in een grote gietijzeren koekenpan, die kan namelijk ook meteen de oven in. Als je die niet hebt dan kun je de laagjes gewoon in een ovenschotel maken.
Ingrediënten
- 3/4 grote zoete aardappels
- Zak (biologische) zuurkool
- 300 gram kipgehakt of rundergehakt
- 1 ui in ringen
- 1 teen knoflook
- 1 banaan in plakjes
- 200 ml kokosmelk
- 3 eieren
- Handje peterselie
- Peper/zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de zoete aardappels en kook ze zacht in wat water met een beetje zeezout
- Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan in een koekenpan met een lepel ghee of kokosolie
- Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul mee
- Laat de zuurkool ondertussen uitlekken en knijp het een beetje uit
- Maak aardappelpuree door een beetje kookvocht in de pan te laten en voeg hier een lepel roomboter aan toe. Stamp het tot puree.
- Doe de eieren met de kokosmelk, peterselie en peper/zout in een blender of staafmixer en mix tot een glad geheel.
- Maak nu de laagjes in de pan of ovenschotel:
- Verdeel de rauwe zuurkool over het gehakt/ui mengsel
- Leg hier boven verspreid de plakjes banaan
- Verdeel hierboven op de zoete aardappel puree
- Giet over de zoete aardappel het ei/kokosmelk mengel
- Zet de schotel voor ongeveer 30/40 minuten in de oven. De schotel is klaar wanneer het eimengsel aan de bovenkant goed gaar is.
Tip! Je kunt de schotel ook heel makkelijk van te voren klaarmaken, super handig op drukke dagen. Om te bewaren zet je de schotel afgedekt in de koelkast zonder het eimengsel. Dit doe je pas op schotel wanneer je het de oven ingaat. Als de schotel koud uit de koelkast komt moet het wel langer de oven in.
Eetsmakelijk!