Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Bijgerecht - Diner - Simpel

Hollandaise saus

Een klassieker, simpel, onweerstaanbaar lekker en (met mate) hartstikke gezond.

Hollandaise saus heeft een hele hoge voedingswaarde door de eidooiers die gebruikt worden. Door de roomboter heeft het veel smaak én veel calorieën. Maak je deze saus af en toe? Geniet er dan van zonder schuldgevoel. En het is altijd gezonder dan saus uit een pakje of een zakje. De saus is heerlijk bij asperges, vis en eieren.

Ik maak de saus het liefst met een staafmixer en een glazen pot of beker, waar de mixer precies in past. Het kan ook in de blender, maar dat vind ik zelf toch een troep geven.

Ingrediënten

  • 110 gram gesmolten bio roomboter
  • 3 eidooiers
  • 1 el vers citroensap
  • ½ tl zout

Hoe maak je het?

  1. Smelt de boter in een pannetje, doe dit langzaam zodat het niet verbrand.
  2. Voeg de eidooiers samen met de citroensap en zout toe aan de glazen mengbeker
  3. Zet de staafmixer erin en mix ongeveer een minuut zodat het mengel licht van kleur wordt
  4. Laat de staafmixer op lage snelheid doordraaien en voeg langzaam met een dun straaltje alle gesmolten boter toe totdat dat alles is opgenomen
  5. Proef de saus en voeg eventueel nog zout of citroen toe.