Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Ontbijt, Lunch, Oven, Vega

Wrap met ei

Een beetje een trend, maar te leuk en lekker om niet te proberen. Wij eten dit wel eens als ontbijt, maar met een groene salade erbij ook ene prima lunch. Je kunt het ook goed bewaren zodat je er een lekker lunch of tussendoortje mee kan maken.

Ingrediënten

Voor 2 gevulde wraps

  • 2 volkoren wraps
  • 6 eieren
  • Half bakje hüttenkäse
  • 1 snuf Knoflookpoeder
  • 1 snuf Kerriepoeder
  • 1 snuf Paprikapoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 300 gram groente naar keuze
  • Kaas naar wens

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de groente in kleine blokjes. Wij gebruikten hier ui, paprika, prei, tomaatjes en spinazie.
  3. Doee de eieren, hüttenkäse, peper en zout en alle kruiden in een maatbeker en mix door elkaar met een staafmixer
  4. Vet een ondiep rond bord met een opstaande rand in met wat olie en druk de wrap hierin, zorg dat de wrap goed tegen de opstaande randjes aan ligt
  5. Leg de gesneden groente op de wrap
  6. Verdeel het eimengsel gelijksmatig over de borden en voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe
  7. Zet de wraps voor ongeveer 20 minuutjes in de voorverwarmde oven
  8. Als ze klaar zijn laat je ze iets afkoelen in de vorm en daarna kun je ze in puntjes snijden op een snijplank
  9. Lekker met een groene salade, maar ook een perfect eiwitrijk tussendoortje