Even voorstellen

Erika Schot
Orthomoleculair diëtist

Mijn naam is Erika Schot en ik ben diëtist bij DQA Direct. In 2012 heb ik mijn diploma behaald aan de Haagsche Hogeschool.

Mijn interesse in voeding en gezondheid heb ik van huis uit meegekregen. De dagelijkse dosis groente, fruit en beweging is er met de paplepel ingegoten. Ik probeer altijd alles vers te koken, zonder pakjes en zakjes. Zo zet ik dagelijks een gezonde gevarieerde maaltijd op tafel voor mijn gezin. PUUR EN ONBEWERKT is mijn motto! De stapel kookboeken in de keuken wordt dan ook steeds maar groter en groter. Mijn kennis kan ik zo mooi combineren met mijn passie voor gezondheid en koken.

Natuurlijk, ook ik heb mindere dagen of juist leukere dagen vol feestjes en lekker eten, het hoort er allemaal bij. Ik zorg ervoor dat de basis altijd goed is, want ook ik voel me graag gezond, fit en energiek.

Erika intergraal orthomoluculair therapeut-dietiste


Inmiddels heb ik de opleiding Integraal Orthomoleculair Therapeut afgerond, iets waar ik mega trots op ben.
Een opleiding die mij ontzettend veel heeft gebracht. Het heeft me niet alleen meer kennis gegeven, maar ook persoonlijk heb ik een
hele nieuwe lifestyle en visie ontwikkeld. Ik ben zowel letterlijk als figuurlijk beter in mijn vel gaan zitten, dat gun ik jou ook.

Loop je al jaren met vervelende buikklachten rond? Heb je al tijden een onregelmatige cyclus? Kom je maar niet over je winterdip heen?
Heb je last van je stijve gewrichten en spieren? Of steekt extreme vermoeidheid dagelijks de kop op?

Herken je jezelf in bovenstaande?
Misschien is voor jou de tijd aangebroken om iets met je voeding en leefstijl te doen en een afspraak te maken bij een orthomoleculair diëtist. Als Integraal Orthomoleculair Therapeut ben ik opgeleid om jou te begeleiden naar de beste versie van jezelf.
Het is een ingewikkelde naam maar in feite staat het voor:

INTEGRAAL

Op zoek naar de echte oorzaak van
de klacht. Waar komen de klachten
precies vandaan? We gaan terug in de
tijd om te kijken wanneer jouw klachten
begonnen zijn. Vanuit hier hebben we
een mooie basis om te beginnen
met het behandelplan.

ORTHOMOLECULAIR

Wetenschappelijk onderbouwde
kennis van lichaamsprocessen en de
daarbij betrokken voedingstoffen. De basis van je behandelplan is
wetenschappelijk onderbouwd.
Waar nodig worden er
supplementen ingezet.

THERAPEUT

Praktische tools om samen met
jou tot de juiste aanpak te komen.
Het behandelplan is persoonlijk en dus
voor iedereen makkelijk toepasbaar
in de praktijk.

Ik voel me dan ook mega gemotiveerd om nog veel meer mensen hiermee te kunnen helpen, want gezondheid en gezonde voeding hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit is een uitgangspunt waar ik naar streef in de praktijk; het creëren van gezonde gewoontes kan voor iedereen.

Voor vragen over de voedingssupplementen, voeding en lifestyle kun je bij mij terecht. Via een (online) consult gaan we samen aan de slag om te werken aan een individueel plan om gezonde keuzes te maken. Met praktische tips word je begeleid naar wat goed voelt voor jou. Een fijne relatie met jezelf en met eten speelt hierbij een belangrijke rol.

Even voorstellen

Sarah Uijthoven sportdiëtiste, personal trainer

Mijn naam is Sarah van Uijthoven en ik ben werkzaam als sport- en kinderdiëtist. Heel terecht zijn dan ook mijn twee grote passies in het leven: eten en trainen.

Ik houd ervan om mensen nieuwe dingen te leren en mijn kennis en ervaringen te delen. Daarom lees je hier regelmatig een blog over leefstijl, krachttraining en (op)voeding en kun je bij mij terecht voor advies over deze onderwerpen.

De manier waarop ik een gezonde lifestyle uitdraag is misschien een beetje anders dan je gewend bent. Ik heb een unieke kijk op hoe je een gezonde balans vindt tussen je inzetten om je doelen te behalen enerzijds en te genieten van het leven anderzijds. Dit door jezelf niet tekort te doen of iets te ontzeggen. Ik vind dat een leefstijl je moet verrijken en niet beperken.

In mijn nieuwe programma Kickstart leer ik je de kneepjes van deze flexibele lifestyle. Zelf eet ik in mijn de voorbereidingen naar mijn bikini fitness wedstrijden geregeld chocolade en ijs. Of ik maak een pizza die voldoet aan zowel mijn doelstelling als mijn cravings. Dit is voor mij ook een journey geweest. En nog steeds! Soms struggle ik wel eens met een rigide en perfectionistische mindset. Maar met de juiste tools weet ik mezelf daar weer overheen te zetten en voel ik me weer een beetje vrijer.

Je kunt bij mij terecht voor advies rondom voeding en training, sportvoeding dus! Ik leer sporters goede voedingskeuzes te maken die bijdragen aan het leveren van goede brandstof en optimaal herstel. Verkeerde voedingskeuzes kunnen ervoor zorgen dat je resultaat laat liggen. Maar met een aantal simpele tips en aanpassingen haal jij het optimale uit jezelf.

Naast sportdiëtist ben ik ook kinderdiëtist en run ik mijn eigen bedrijf binnen kind, gezin en (op)voeding. Ik ben gespecialiseerd in kind en overgewicht en kritisch eetgedrag. Mijn flexibele houding ten opzichte van mijn leefstijl pas ik ook op kinderen en hun gezin toe. Voedzaam eten als basis, maar daarnaast ook van andere dingen genieten. Juist om een gezonde relatie met voeding op te bouwen en te behouden, zodat ze gezond en zelfverzekerd opgroeien.

Heb je vragen over een fitte leefstijl, sportvoeding of de voeding van jouw kind?