Vitamines oligo check meeting

Direct resultaat

Oligo/check meeting + suppletieadvies

Wil je meer weten, neem contact op

Oligo/check meeting + suppletieadvies

De OLIGO/check is een meeting op weefselniveau. Het wordt gedaan tijdens het consult en kost maar enkele minuten. De meting gebeurt geheel pijnloos op de palm van je hand je hebt direct resultaat.

Oligo/Check 45 minuten€ 125,-
Oligo/Check 90 minuten€ 170,-
Cardi/Check stress testGratis
Totaal1e meting: € 125,-
Let op: Als je al door je eigen risico heen bent worden de prijzen anders (lager). Neem dan even contact op!

Oligo darmtest darmonderzoek

Wat is de OLIGO/Check?

Wil jij een uitgebreide meeting met de OLIGO/Check? Via fotospectometrie wordt een meeting gedaan op weefselniveau. De meting is geheel pijnloos en gebeurt op de palm van de hand, gewoon in de praktijk tijdens het intake consult. De resultaten worden direct besproken. Aan de hand van de resultaten krijg je een suppletie advies.

Er wordt gekeken naar de hoeveelheid vitaminen, mineralen, spoorelementen en zware metalen die daadwerkelijk in de cellen zitten, dus niet in het bloed. Heb je voldoende, te weinig of te veel mineralen, spoorelementen en vitaminen in je cellen? Of heb je misschien wel een belasting van toxische zware metalen?

De uitslag is anders dan een meeting in het volbloed. Volbloed is een transportmiddel en kan dus nogal verschillen. Een voedingsstof wordt opgenomen via de darm en komt in het bloed tot dat de cellen de mogelijkheid hebben op het op te nemen. Een meeting op weefselniveau zie je daadwerkelijk welke voedingsstoffen in de cel zitten.

Slechte voeding, stress en slaap hebben allemaal invloed op een goede gezondheid en spelen mee met hoe jij in je mineralen zit. Heb je bijvoorbeeld veel stress dan zul je veel vitamine en mineralen verbruiken.

De OLIGO/Check geeft snel een eenvoudig inzicht in je huidige vitamine- en mineralenstatus. Aan de hand van deze uitslag wordt een suppletieadvies gegeven. Hierin gaan we eventuele tekorten opheffen, zware metalen verwijderen en samen werken aan een gezonde vitamine en minderalen status.

BELANGRIJK om te weten…
….voor het doen van de OLIGO/check heb je je bloedgroep nodig. Indien dit nodig is kun je dit navragen bij de huisarts.

Waarom OLIGO/check?
Het is belangrijk dat er voldoende mineralen, spoorelementen en vitaminen in je lichaam aanwezig zijn. Ze zijn namelijk verbonden bij ontelbaar veel fysiologische processen in ons lichaam. Ze zorgen er bijvoorbeeld samen voor dat je voldoende energie hebt, voldoende aanmaak van hormonen en enzymen, een goede weerstand en stofwisseling. 

Typische klachten die voor kunnen komen bij een tekort zijn onder andere vermoeidheid, concentratieproblemen, slapeloosheid, lusteloosheid, spierkrampen, haaruitval, … etc.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die in ons lichaam opgenomen worden door voeding. Ze worden ook wel onze verdedigingsstoffen genoemd omdat ze beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress.

Antioxidanten worden geleverd door gezonde voeding zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, broccoli, citrusfruit, knoflook, groen thee, vitamine E en C (uit groente en  fruit). Een complex (zoals in gevarieerd groente en fruit) aan antioxidanten is het meest effectief als bestrijding tegen vrije radicalen.

Ons voedingspatroon wordt in toenemende mate ongezonder, op elke hoek van de straat is wel fastfood te koop. Hierdoor krijgen we steeds minder antioxidanten binnen die ons lichaam beschermen en hierdoor worden we veel vatbaarder voor allerlei ziektes.

Een tekort aan antioxidanten kan dus komen door slechte voeding, slechte vertering, stress, ziekte of een individueel verhoogde behoefte.

Wat zijn vrije radicalen?

Antioxidanten beschermen dus onze weefsels en het DNA in onze cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress.

Vrije radicalen worden door een gezond mens geproduceerd en kunnen zelfs helpen tegen ziekteverwekkers. De verhouding tussen vrije radicalen en antioxidanten moet hiervoor wel steeds in evenwicht worden gehouden. Een overmaat aan vrije radicalen is slecht voor ons, dit zorgt namelijk voor oxidatieve schade.

Ook van buiten af kunnen vrije radicalen het lichaam in, denk hierbij aan:

 • Bepaalde pesticiden en reinigingsmiddelen;
 • Additieven uit voedsel;
 • Medicijnen;
 • Een dieet rijk aan suiker, vet en alcohol;
 • Zware metalen;
 • Sigarettenrook;
 • Straling (zonlicht, röntgen, elektrische apparaten);
 • Luchtvervuiling;
 • Infecties en ontstekingen;
 • Trauma en stress;
 • Cel veroudering.

Wat is oxidatieve stress?

Oxidatieve stress is iets wat we ten alle tijden willen voorkomen, maar wat iedereen kan overkomen wanneer je te lang wordt blootgesteld aan vrije radicalen. Signalen van een belasting zijn:

 • Vermoeidheid;
 • Verminderde huidconditie;
 • Vroegtijdige veroudering;
 • Afvallen stagneert.

De juiste balans tussen een gezonde gevarieerde voeding én een gezonde leefstijl met voldoende beweging is heel belangrijk voor een goede balans tussen antioxidanten en vrije radicalen. Vrije radicalen krijgen in dit geval niet de overhand en juist dit is zo belangrijk voor het optimaal functioneren van onze lichaamscellen.

Wat zijn zware metalen?

Zware metalen zijn natuurlijke elementen die in allerlei producten zitten. Bijvoorbeeld in sieraden, koperen pannen, gazonmest, kleurstoffen, kleding, verf, inkt  koffiecups, etc. Bij het branden van kaarsen en wierrook komen zware metalen vrij in de lucht. Ook zijn water en cv leidingen vaak van metalen (koper) gemaakt.

Sommige metalen zijn schadelijk, zeker wanneer je er te veel en te vaak aan wordt blootgesteld. Tegenwoordig worden we ook aan allerlei verschillende zware metalen blootgesteld en je kunt je voorstellen dat een belasting in dit geval kan optreden.

Een voorbeeld: Aluminium

Aluminium is een giftig metaal en komt voor in ons drinkwater, voeding en verpakkingen (koffiecups, blikjes, etc.) . We kunnen dit zware metaal ook binnen krijgen door de lucht die we inademen maar ook door de dingen die we op ons smeren zoals deodorant.

Wanneer het lichaam te zwaar belast is met aluminium en het lichaam te weinig vitaminen, mineralen, spoorelementen en antioxidanten tot zijn beschikking heeft kan het metaal zich opstapelen. Dit kan vervelende klachten geven die in de eerste instantie moeilijk te herleiden zijn. Vermoeidheid en een wattig hoofd zijn vaak de eerst genoemde signalen. Uiteindelijk kan een aluminiumbelasting zelfs leiden tot vergeetachtigheid of dementie.

Stel dat er door middel van de OLIGO/Check wordt vastgesteld dat je lichaam belast is met aluminium, wat kun je dan doen?

 1. Zorg dat je niet meer in contact met dit metaal
 2. Optimaliseer je voeding
 3. Optimaliseer je vitaminen, mineralen en spoorelementen status
 4. Zorg voor voldoende aanvoer en aanmaak van glutathion (sterk antioxidant)

5. Zorg voor voldoende rust en slaap
6. Manage je stress
7. Ondersteunt de uitscheidingsorganen zoals je lever en nieren.

BRON: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35179097/

Samengevat:

   Q Snelle en pijnloze meting op de hand

   Q Direct resultaat

   Q Direct advies

BELANGRIJK om te weten…
…de OLIGO/check is geen medisch hulpmiddel. De evaluaties kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van cosmetische toepassingen, maar er kunnen of mogen geen medische diagnoses uit worden afgeleid. Als een cliënt symptomen van ziekte vertoont, is het noodzakelijk een bezoek aan de dokter aan te bevelen.