Teff is een oergraan. Het is nog relatief onbekend in Nederland. Zonde eigenlijk want het is hartstikke lekker en enorm voedzaam. Ter vergelijking met andere granen heeft teff veel meer voedingswaarde. Het is een goede bron van vezels, mineralen, vitaminen en eiwitten. Er zit ook veel resistent zetmeel in teff welke weer heel gezond zijn voor je darmen. Teff is glutenvrij en smaakt een beetje nootachtig😋 Benieuwd naar teff? Maak dan snel dit lekkere recept!
Ingrediënten
- 1 el kokosolie of ghee
- 1 appel in blokjes
- 80 gram ongezouten noten in grove stukjes
- 2 dadels
- 200 ml melk naar keuze
- 4 el teff vlokken
- Snufje zout
- 2 tl kaneel
Hoe maak je het?
- Verwarm een eetlepel kokosolie of ghee in een steelpannetje
- Voeg de appelstukjes toe en bak kort aan
- Bak daarna de stukjes noten even kort mee tot het gaat geuren
- Voeg de dadels, kaneel, zout en teff toe en bak even kort mee
- Op het laatste kun je de melk erbij doen en even goed doorroeren