Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Makkelijk - Diner - Lunch

Knolselderij-mosterd soep

Een klassieker, ik hou ervan! Als de soep klaar is kun je natuurlijk verschillende toppings toevoegen, ideaal. Zo smaakt het altijd net even anders. Dit is een heerlijk en simpel recept, wat je zowel als lunch of al diner kunt eten!

Ingrediënten

  • 2 uien in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 grote knolselderij schoon en in grove stukken
  • 1 el tijm vers of gedroogd
  • 2 el pittige mosterd
  • Peper & zeezout
  • 1-1,5 liter water of groentebouillon 
  • Spekblokjes
  • Zakje shiitakes

Hoe maak je het?

  1. Verhit een eetlepel ghee of kokosolie in een grote soeppan
  2. Fruit hierin de ui en de knoflook zacht
  3. Snijd ondertussen de knolselderij en voeg de stukken toe aan de pan
  4. Voeg de mosterd en de tijm toe en bak dit even kort mee
  5. Doe hert water en peper en zeezout in de pan en kook alles ongeveer 20 minuten tot de knolselderij zacht is. Voeg zoveel water toe dat de groente onderstaat
  6. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een koekenpan
  7. Als de spekjes bijna klaar zijn dan voeg je de stukjes shiitakes toe en bak deze mee totdat ze krokant worden
  8. Je kunt de soep glad pureren met een staafmixer of blender
  9. Is de soep te dik? Doe er dan nog een beetje water bij en eventueel peper & zeezout om op smaak te brengen
  10. Serveer de soep met de uitgebakken spekjes en shiitakes en Enjoy!