Een klassieker, ik hou ervan! Als de soep klaar is kun je natuurlijk verschillende toppings toevoegen, ideaal. Zo smaakt het altijd net even anders. Dit is een heerlijk en simpel recept, wat je zowel als lunch of al diner kunt eten!
Ingrediënten
- 2 uien in blokjes
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 grote knolselderij schoon en in grove stukken
- 1 el tijm vers of gedroogd
- 2 el pittige mosterd
- Peper & zeezout
- 1-1,5 liter water of groentebouillon
- Spekblokjes
- Zakje shiitakes
Hoe maak je het?
- Verhit een eetlepel ghee of kokosolie in een grote soeppan
- Fruit hierin de ui en de knoflook zacht
- Snijd ondertussen de knolselderij en voeg de stukken toe aan de pan
- Voeg de mosterd en de tijm toe en bak dit even kort mee
- Doe hert water en peper en zeezout in de pan en kook alles ongeveer 20 minuten tot de knolselderij zacht is. Voeg zoveel water toe dat de groente onderstaat
- Bak ondertussen de spekblokjes uit in een koekenpan
- Als de spekjes bijna klaar zijn dan voeg je de stukjes shiitakes toe en bak deze mee totdat ze krokant worden
- Je kunt de soep glad pureren met een staafmixer of blender
- Is de soep te dik? Doe er dan nog een beetje water bij en eventueel peper & zeezout om op smaak te brengen
- Serveer de soep met de uitgebakken spekjes en shiitakes en Enjoy!