Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Diner - Lunch - Kidsproof

Italiaanse quinoa schotel

Een tijdje terug maakte ik dit super snelle, lekkere en voedzame eenpansmaaltijd en dat was echt een succes. Zelfs de kinderen vonden het heerlijk. En nog belangrijker? Het staat binnen 30 minuten op tafel, ideaal dus op een drukke dag.

Ik begin altijd met het koken van de quinoa. Ik gebruik 2 kopjes quinoa en 3 kopjes water. Ik spoel de quinoa eerst goed af in een vergiet. Ik breng het water met wat Keltisch zeezout aan de kook en voeg de quinoa toe op het moment dat het water kookt. Breng het geheel opnieuw aan de kook en draai het vuur laag. Stel een timer in op 15 minuten en blijf van het deksel af 😊 Als de wekker gaat zet je het vuur uit en je hebt heerlijk gaar gestoomde quinoa.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kopjes quinoa
  • 400 gram peulvruchten naar keuze (wij namen deze keer veldertjes 😊, maar zwarte bonen of lima bonen zijn ook heel erg lekker)
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 2 uien 1 blokjes
  • 2 tenen knoflook, gerapt
  • 4 tomaten in blokjes
  • 500 gram spinazie grof gehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)

Hoe maak je het?

  1. Kook de quinoa zoals hierboven beschreven.
  2. Snijd alle groente en blokjes en rasp de knoflook.
  3. Bak de ui en de knoflook glazig in bakvet naar keuze
  4. Voeg de courgette en paprika toe en bak een aantal minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Bak daarna de boontjes en de tomaten nog even kort mee.
  6. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, verse peper en zeezout.
  7. Roer de gekookte quinoa erdoor.
  8. Roer als allerlaatste de spinazie erdoor met een flinke scheut extra vierge olijfolie.
  9. Lekker met blokjes avocado, buffel mozzarella of wat extra olijfolie.