Veel boerenkool in de moestuin betekent creatief zijn met boerenkool, zo ontstond dit lekkere recept. Ik maak de frittata ook met zoete aardappel zodat het meteen een lekker en compleet lunchgerecht is. Maar dat kun je natuurlijk ook vervangen door wortel, knolselderij of pompoen bijvoorbeeld.
Dit gerechtje is ook ideaal om meteen veel van te maken, je kunt het goed bewaren, is koud lekker en makkelijk mee te nemen. Ik maak de frittata het liefst in een koekenpan die ook meteen in de oven kan, zodat je niet van pan hoeft verwisselen. Je kunt de frittata natuurlijk ook in een ovenschaal doen.
Een frittata is ook een ideaal gerecht om je restjes op te maken die je nog in de koelkast hebt liggen, je kunt eigenlijk alles erdoor heen doen.
Dit recept is voor ongeveer 3 personen.
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 gram volle of kokosyoghurt
- 1 middel zoete aardappel in blokjes
- 250 gram boerenkool in stukjes gescheurd
- 1 ui in blokjes
- Chili vlokken (optioneel)
- Verse kruiden zoals peterselie etc.
- Eventueel kaas naar keuze zoals feta, geitenkaas, boerenkaas of Parmezaan.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bak als eerst de gesneden ui en de zoete aardappel ligt aan in een koekenpan met wat kokosolie/ghee
- Voeg daarna de boerenkool toe en bak ligt aan
- Breng de groente op smaak met peper/zout/chilivlokken
- Klopt ondertussen de eieren los met de yoghurt en breng op smaak met peper/zout
- Giet het eimengsel over de warme groente
- Voeg eventueel kaas toe maar zonder is ook heel lekker
- Bak de frittata af in de oven voor ongeveer 20 minuutjes
- Serveer de frittata met een heerlijk frisse salade