Recept voor 4 personen
De inspiratie voor dit heerlijke gerecht heb ik van Instagram. Ik vind het heerlijk om foto’s en filmpjes van gerechten te bekijken. Als ik dan eenmaal iets uit ga proberen dan geef ik hier wel altijd mijn eigen draai aan. Ik pas de ingrediënten aan naar de dingen die ik in huis heb en volg eigenlijk nooit het standaard recept. Zo ook met dit recept, mijn eigen versie 😊
Het lijken veel stappen maar het is echt super eenvoudig en super snel. Ook ideaal omdat de oven het werk doet, en je dus een relatief schone keuken overhoudt. Ik maakte de tomatensaus eenvoudig zelf met een blikje puree maar je kunt ook blokjes gebruiken.
De bloemkoolsteaks snijd je het makkelijkst van een grote stevige bloemkool. Zelf gebruik ik de zijkanten niet, want die zijn bol en bakken veel minder mooi. Ik snij de zijkanten eraf en bewaar deze stukjes bloemkool in een bakje. Je kunt met dit restje bloemkool van alles maken want bloemkool is super veelzijdig. Ik maakte er de dag erna een groene curry van Met paksoi, shiitakes en kippendij 😉
Ik serveerde de steak met een frisse rucola salade.
Wat heb je nodig?
- 4 bloemkool steaks (dikke plakken van ± 2 cm)
- Sesamolie
- Potje pesto (of zelfgemaakte pesto)
- 4 kippendijen
- Tomatensaus van tomatenblokjes (Of maak het zelf)
- Peper & zout naar smaak
- Geraspte kaas/Mozzarella/Parmezaanse kaas. Een mix hiervan kan natuurlijk ook
- (sambal of rode peper)
Ingrediënten tomatensaus
- Blikje tomaten puree
- Gesnipperde ui
- 2 teentje knoflook, geraspt
- Tl oregano
Hoe maak je het?
- Warm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bloemkool in 4 dikke plakken en bestrijk ze met sesam olie en peper en zout.
- Leg de bloemkoolsteak op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
- Maak de tomatensaus door de ui en knoflook ligt te fruiten in olijfolie. Voeg de oregano toe en bak daarna de tomatenpuree nog even kort mee. Zet het vuur uit.
- Haal de bloemkoolsteaks uit de oven en bestrijk flink met pesto, leg daarop de kippendij; bestrijk de kippendij met tomatensaus.
- Doe de geraspte kaas op de kippendij. Je kunt ook gebruik maken van een mengsel van verschillende kazen.
- Schuif de bloemkoolsteak terug in de oven voor 25 minuten; dan is de kip gaar.
- Serveer met een lekkere, frisse groene salade.