Recepten

Welkom op
onze recepten pagina

Erika: Ik hou van gezonde, makkelijke, no-nonsens maaltijden, en oh wacht; mag het alsjeblieft ook een beetje snel klaar zijn?

Op deze pagina delen we allerlei recepten die vaak voorbijkomen in onze keukens. Opruimen na de maaltijd; dáár hebben we een hekel aan. De recepten zijn daarom simpel, makkelijk en (meestal) snel klaar. Wil je meer weten? Heb je vragen over de recepten? Of heb je een verzoek of suggestie? Laat het ons weten via een appje, mailtje of een privé berichtje.

Recepten Dietiste Erika Schot Voeding BMI
Diner - Bewaren - Mealprep

Bietenburgers

Recept voor 4 personen

Bieten is een van mijn lievelingsgroente, omdat ze super veelzijdig zijn. Je kunt ze namelijk verwerken in een smoothie, in een salade, grillen, en nog veel meer. Zoals hier in deze bietenburgers. Je kunt van deze burgers ook meteen een dubbel recept maken, en de rest in de vriezer doen.

Ik vind het zelf altijd makkelijk om gekookte bieten in huis te hebben. Je zet hiermee snel een eenvoudige lunch op tafel.

Je kunt in dit recept gebruik maken van rauwe of gekookte bieten, het maakt niet veel uit. Houd er rekening mee dat gekookte bieten wat natter zijn en dan heb je soms iets meer havermout nodig.

Ingrediënten voor 4 burgers

 • 200 gram rode bieten (gekookt of rauw)
 • 200 gram kikkererwten (uit blik – omgespoeld en uitgelekt)
 • 100 gram havermout
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode ui
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel oregano
 • Verse peper en zeezout

Hoe maak je het?

 1. Doe alle ingrediënten voor de bietenburger in een keukenmachine en maal tot een glad geheel.
 2. Proef het bietenmengsel en meng er naar smaak verse peper, zeezout en eventueel wat extra kruiden door.
 3. Kneed hiervan 4 burgers (van elk ca. 110 gram per stuk), leg op een bordje, dek af met huishoudfolie en laat de burgers ca. 1 uur opstijven in de koelkast of een half uur in de vriezer.
 4. Bak de burgers in 8-10 min. in een (grill)pan met een beetje kokosolie of ghee.
 5. Serveer de burgers met groente en gegrilde zoete aardappel of maak een keer een broodje hamburger. De burgers zijn heerlijke met verse guacamole.
 6. Je bewaart de bietenburgers heel makkelijk per stuk in de vriezer en je kunt ze ook eenvoudig in de oven of airfryer opwarmen.

Eetsmakelijk!